Măsuri de prevenție

Măsuri organizaționale

Sănătatea și siguranța colegilor noștri, a familiilor lor și a comunităților în care ne desfăsurăm activitatea sunt o prioritate pentru noi. Preocupărilor noastre constante în acest sens le-am adaugat o serie de măsuri stricte, materializate rapid. Astfel, am constituit un comitet local pentru criza, cu scopul de a anticipa, gestiona și a rezolva situațiile urgente.

În contextul actual acordăm o atenție sporită respectării cu strictețe a standardelor de igienă, sănătate și siguranță în cadrul tuturor activităților noastre. Urmărim îndeaproape toate reglementarile care apar la nivel local și național și punem în practică orice nouă recomandare din partea autorităților.

Pentru a răspunde provocărilor actuale, am actualizat Planul de bune practici de igienă impuse de legislația românească (HACCP -plan care include principii și proceduri de siguranță alimentară) si Planul critic pentru situații de urgență.

În plus față de fluxul normal de instruiri și informări, am introdus altele, cu privire la subiecte specifice:

importanța spălării și dezinfectării mâinilor (afișarea instrucțiunilor, rularea imaginilor tematice, etc);

păstrarea distanței minime admise între persoane (1 -1,5 m), chiar și în timpul pauzelor;

evitarea zonelor aglomerate;

separarea clară a echipamentelor de lucru de hainele de strada;

modul de purtare a măștilor de protecție, care trebuie să acopere corespunzator gura și nasul.

Am elaborat reglementări suplimentare și am instruit personalul cu privire la regulile pe care șoferii externi (din țară sau străinătate) sunt obligați să le respecte la intrarea în punctele noastre de lucru.

Ca măsură suplimentară de prevenție, am comunicat întregului personal protocoalele de raportare a cazurilor suspecte, în urma unui posibil contact cu o persoană care prezintă simptome specifice COVID-19.

În vederea asigurării continuității activitatii în conditiile actuale, am pus în practică planul de creare a unui schimb de rezervă.

Suplimentar față de procedurile existente, am definit lista înlocuitorilor persoanelor de decizie, pentru putea răspunde mai bine urgențelor generate de pandemie.

În scopul asigurării continuității activității, în contextul actual, am revizuit și actualizat toate procedurile de recepție a materiei prime și a marfurilor de la furnizorii externi, naționali și internaționali.

Siguranţa muncii

În plus față de respectarea uzuală a standerdelor în vigoare, masurile riguroase de prevenție, sănătate și siguranță au devenit o rutină zilnică pentru echipele noastre. Urmărim îndeaproape recomandările autorităților și acționăm rapid, pentru a le materializa.

Toată echipa noastră este mobilizata să respecte proceduri suplimentare de igienizare:

Am crescut frecvența programelor de dezinfectare în toate spațiile de lucru, la 3 intervenții pe săptămână;

Dezinfectăm clanțele, mânerele, balustradele, robineții, clapetele, butoanele de apăsare, șnururile, materialele și instrumentele de scris, computerele, tastaturile și alte materiale/instrumente pentru calculator la cel puțin 4 ore;

Periodic este aspersat dezinfectant în sălile de intrare și în zonele de toalete, pe uși, pereți, podea, scări, ascensoare, plinte;

Spațiile comune (birouri, vestiare, etc) sunt dezinfectate săptămânal cu ajutorul unor firme specializate;

Am organizat schimburile de lucru astfel încât să poată fi efectuată igienizarea și dezinfectarea spațiilor din vestiare și a locului de servire a mesei.

Indiferent că lucreaza în producție, depozit sau conduc autovehicule specializate, toți colegii nostri au primit materiale suplimentare de protecție (măști, manuși, halate de unică folosință) și dezinfectanți pentru mâini.

În zona de producție, la fiecare trecere prin ecluza de dezinfecție, personalului i se igenizează bocancii speciali pentru industria alimentară, cu care nu se iese din spațiul de producție și vestiare.

Suplimentar, în cazul posturilor de lucru care necesita măsuri speciale de prevenție, colegii nostri poartă și echipamente de protecție a ochilor.

Luăm măsuri de prevenție și în ceea ce privește mijloacele de transport, care sunt igenizate zilnc și de fiecare dată când efectuează curse.

Potrivit contextului în care activăm, schimburile de lucru au un un interval de timp mai mare între ele, de minimum o oră, astfel încât sa poată fi efectuată o igienizare și dezinfectarea a tuturor spațiilor accesate.

O măsură de prevenție suplimentară pe care am luat-o cu concursul întregii noastre echipe a fost instalarea de termoscanere pentru măsurarea temperaturii corporale la intrarea în schimb, în toate punctele noastre de lucru.

Responsabilizare

Am pus în practică lucrul de acasă pentru angajații care pot să își desfășoare astfel activitatea și am achiziționat echipamente informatice suplimentare pentru cei care în mod normal lucrau la desktop. Folosim instrumentele și aplicatii online pentru organizarea întâlnirilor de echipă și asigurăm distanțarea socială.

Ca măsură suplimentară de prevenție, am interzis accesul altor persoane din exteriorul colectivului de lucru în incinta depozitelor externe.

În contextul actual, au fost suspendate toate întâlnirile în interes comercial cu terțe persoane.

Pentru distanțare socială, au fost interzise toate deplasările în interes de serviciu în alte localități, cu excepția persoanelor care au ca activitate transportul și distributia, dar care trebuie să respecte regulile speciale instituite.

Pentru a putea detecta posibile surse de contaminare, am introdus declarații pe proprie raspundere din partea colegilor.

Toți angajații care au intrat în contact cu persoane posibil contaminate sau care au călătorit în zone galbene vor respecta perioada de autoizolare la domiciliu de 14 zile, iar persoanele care au călătorit în zone rosii vor intra în carantina, conform prevederilor autorităților.

Într-un context plin de provocari, urmărim în permanență nevoile de recrutare de personal pentru a le putea acoperi la timp, astfel încât toate procesele noastre să rămână active.

În plus față de preocuparea constanta față de angajații noștri și familiile acestora, ajutăm comunitățile prin donații de produse și intervenim în actiuni care vizează protecția copilului, a familiei, a persoanelor singure, vârstnice sau cu handicap, prin parteneriate cu autoritatile statului sau cu asociații și organizatii non-guvernamentale.